Cel mai nou trend apărut și pe piața românească, este amenajarea unui spațiu de “home-cinema”. Trend a venit cel mai probabil din State și apare ca un răspuns la închiderea constantă a cinematografelor din țară. Un astfel de spațiu face deliciul a tot mai mulți cinefili români. Deși poate părea o extravaganță, un astfel de spațiu vă poate scuti de timp și bani.

Dacă aveți o cameră liberă, iată cum o puteți transforma în propriul cinema, urmărind un scurt check-list.

Dacă în ceea ce privește dotarea electronică nu va putem sfătui, putem în schimb să venim cu ceva idei pentru designul camerei în cauză.

Canapea sau o altă variantă de stat confortabil

Pentru a economisi și a fi în trendul eco, puteți să optați pentru canapele din paleți. De asemenea, dacă nu vreți o canapea în sensul propriu al cuvântului, o serie de saltele confortabile ar fi la fel de potrivite.

canapea paleti film

În funcție de dimensiunea camerei, puteți opta și pentru o canapea. Începeți cu o canapea sau o altă soluție care să vă dea un plus de confort, dar care să nu vă adoarmă. Acesta este un punct esențial în alegerea mobilierului camerei de cinema. Mobila trebuie să fie confortabilă, dar să nu inducă somnolență. Cele mai potrivite sunt cele extensibile sau cele cu șezlong. Altă idee ar fi o canapea modulară sau câteva otomane pe care să va puneți picioarele în timp ce vizionați filmul.

O altă idee ar fi să luați câțiva bean bags, dispuși aleatoriu în fața ecranului. Aceștia vor da un vibe tineresc și informal încăperii, așa că ar fi o alternativă de încercat.

Nu uitați de măsuța de gustări

Aveți grijă ca invitații să nu se chinuie să ajungă la dulciuri, popcorn, sau orice alte bunătăți le puneți la dispoziție. De asemenea, lipsa măsuțelor de gustări duce adesea la accidente nedorite. Măsuțele pentru micul dejun în pat ar putea fi o soluție, la fel ca și două măsuțe pentru flori puse pe lângă locurile de șezut.

Preferata noastă, în schimb, a fost a varianta DIY de măsuță pentru brațul canapelei sau a fotoliului. Practic, aveți nevoie de trei scânduri, de câteva cuie și un pic de imaginație pentru a va face o protecție de mâner, care va merge perfect pe post de măsuță pentru gustări. În engleză i se mai spune și “couch sleeve” și este o idee minunată ce va preveni vărsarea de sucuri sau alte accidente nedorite.

Perne, pături și alte chestii moi și confortabile

Frumusețea unui spațiu de cinema este confortul și intimitatea. Cu cât o astfel de cameră arată mai cozy, cu atât spațiul își îndeplinește mai bine scopul.

Astfel, atunci când amenajați o astfel de cameră, nu uitați de perne, pături și orice alte detalii moi și confortabile. Atenție însă la gradul de moliciune, căci vă va împinge către somn și mai mult ca sigur veți sfârși prin a nu vedea finalul filmului.

Tot la acest pas, nu neglijați decorațiunile și lumina ambientală.

Pentru și mai multe detalii, citiți și: Cum să-ți iluminezi corect locuința

Tot aici merg și câteva decorațiuni tematice. Un poster al filmului preferat, niște decorațiuni inspirate de filme, niște litere luminoase. Acesta este momentul în care vă lăsați imaginația să zboare.

decoratiuni camera cinema seara film

Nu uitați nici spațiile de depozitare. Fie ca este vorba de filme sau de perne și pături, acestea trebuie puse pe undeva și nu lăsate aruncate prin toată camera. Asadar, probabil veți avea nevoie fie de câteva cutii, fie de niște dulapuri.

Gândiți-vă la o soluție care să acopere geamurile, asta desigur, dacă nu vă faceți camera de film la subsol. Draperiile groase merg foarte bine. Totuși, ar trebui să aveți câteva surse de lumină pe ici pe colo, așadar gândiți-va măcar la o lampă și la o lumină principală. Ca să nu sfârșiți prin a vă împiedica de mobila la sfârșitul filmului, vă sugerăm o lampa sau chiar o lanternă pusă cat mai aproape de telecomandă.

Mașină de făcut popcorn, dulciuri, vin și răcoritoare

Deja intrăm in zona opulentă a vizionării de filme. În timp ce unii nu suportă să mănânce sau să audă ronțăituri la film, alții nu pot concepe un film fără popcorn, suc și alte prostioare.

Există pe piață mașini de făcut popcorn. Prețul acestora începe de la 50 lei și poate ajunge până la 1000-1500 lei, în funcție de model și de capacitatea acestora.

popcorn seara film

Sfatul nostru ar fi să luați o mașină de popcorn în funcție de pasiunea pentru popcorn (a voastră și a celor pe care îi invitați la film).

Faceți o masă tip bar unde să puteți pune dulciuri, sucuri și alte bunătăți de savurat în timpul filmului. Dacă nu sunteți adepții crânțănelelor, puteți opta pentru un vin bun sau pentru o ciocolată caldă. Orice vă face experiență vizionării filmelor mai autentică este permis.

În rest...vizionare plăcută!

Photo source: Pinterest