De ani și ani s-a împământenit ideea că pentru a schimba ceva în apartament sau în casă ai nevoie de sume imense, de multă răbdare și de un eventual loc de mutat. In timp ce această idee este oarecum adevărata pentru un apartament mai vechi care are nevoie de recondiționare, sau de schimbări majore, în cazul unui apartament nou, lucrurile stau totalmente diferit. Cu doar câțiva lei, poți schimba totalmente look-ul apartamentului tău, fie el nou sau vechi.

Iată 5 schimbări mici de făcut apartamentului tău pentru un mare efect.

Schimbă întrerupătoarele

Întrerupătoarele? Dar cele vechi ce au? Îți țin apartamentul în întuneric de cele mai multe ori. In timp ce până acum întrerupătoarele au avut un rol pur funcțional, le-a venit și lor rândul la schimbat. Atât întrerupătoarele, cât și prizele de perete pot schimba aerul unei camere și pot da fie un look nou și tineresc, fie aerul apăsător de casă îmbătrânita sau neîngrijita. Deși nu par cine știe ce, de obicei sunt cam primul detaliu pe care cineva îl vede când intră în casa. Pentru a le întineri, ai avea trei posibilități:

Cumperi un nou întrerupător. Nimic mai simplu. Un întrerupător de o calitate acceptabilă începe de la 7 lei în marile magazine și ajunge până la maximum 20 lei. (Maxim am zis!) Atenție la curentul electric, însă. Dacă nu vă pricepeți, v-aș recomanda chiar să chemați un electrician pentru a vi le monta.

Îl adaptezi pe cel vechi. Si la această opțiune veți avea nevoie de cineva priceput la electricitate pentru a scoate întrerupătorul și rama de protecție (dacă există). După ce sunt scoase și decuplate de la curent, acestea se pot schimba după placul inimii. Flori, forme, culori…orice este permis, atâta timp cât va exprima personalitatea locatarilor.

Cureți întrerupătorul sau priza veche și schimbi împrejurimile lor. Această operațiune nu este chiar atât de complicată, se poate face folosind o pensulă și niște acrilice, sau o ramă de fotografie draăguță. O altă idee ar fi un pic de tapet bine asortat sau chiar câteva personaje amuzante precum cele create de prietenii noștri de la cai verzi pe pereți.

Amenajare cu bani puțini: 5 modificări care-ți vor schimba apartamentul

Upgrade la ușă

Ușa este intrarea în cuibușorul tău și este de cele mai multe ori este cea care dă prima impresie. In timp ce ușile apartamentelor sunt destul de comune și din motive de siguranță nu va sfătuim să le faceți prea stridente, ușile din interiorul apartamentelor ar trebuie să te reprezinte. Nu, nu spunem să schimbi ușa cu totul ci să le adaugi o notă personală, iar asta se poate face cu extrem de puțini bani.

Ori schimbam culoarea ușii, ori ii adăugam accente colorate, ori ne limităm la schimbarea clanțelor, orice ar putea ajuta. Atenție însă că aceasta schimbare să aibă și o parte funcțională, căci vrem să putem și folosi ușa. De asemenea, nu uita să ungi ușile și să ai grija ca butucul ușii să funcționeze. O ușă care scârțâie sau care nu se închide învechește foarte mult aspectul unei case și nu în sensul de vintage.

Amenajare cu bani puțini: 5 modificări care-ți vor schimba apartamentul

Lustra cea ilustră

Nici nu ai idee cât de mult poate să schimbe o simplă lustră aspectul unei camere. Abajururile sunt soluția cea mai simplă, care nu te face să scoți sute de lei din buzunar. Ikea oferă o gamă destul de variată de abajururi cu prețuri începând de la 15 lei. Pentru a nu investi foarte mult într-o nouă lampă ori într-un nou abajur, ai putea chiar încerca să-ți faci unul din materiale reciclabile, dar atenție la aceasta opțiune căci va trebui să-ți adaptezi sursa de lumină la materialele folosite, iar de cele mai multe ori vei avea nevoie de becuri care nu se încălzesc.

Amenajare cu bani puțini: 5 modificări care-ți vor schimba apartamentul

Decorațiuni colorate

O casă goală este o casă fără personalitate. Nu spunem acum să o umpli de sute de obiecte fără nici o funcționalitate, dar câteva decorațiuni care să dea un pic de culoare și viată camerelor nu strică, atâta timp cât tot aranjamentul are o logică, iar culorile se potrivesc. Poți folosi chiar și unele bibelouri, dar fără a exagera.

Perdelele și jaluzelele

Perdelele schimbă total o casă. In cazul apartamentelor, perdelele pot face diferența intre un apartament ce pare mic și unul ce pare, mult mai spațios decât este. Prima regulă a perdelelor este să le ții cât mai curate cu putință, altfel devin depozite de praf și de acarieni, lucru pe care cu siguranță nu ni-l dorim.

Robineții sunt bateriile care-ți încarcă designul

Un singur robinet îți va lumina sau distruge baia sau bucătăria. Daca ești un geniu într-ale țevăriei, ai putea chiar să încerci să-ți faci propriul robinet. Accentele metalice se poartă anul acesta, iar cuprul este în topul preferințelor.

Amenajare cu bani puțini: 5 modificări care-ți vor schimba apartamentul

Dacă nu, mergeți pe varianta deja făcută și cumpărați o baterie nouă, iar dacă tot faceți o investiție, alegeți ceva mai bun calitativ, care să arate și să funcționeze bine. O baterie bună are un preț începând de la 100 de lei, dar nu va îngrijorați căci investiția se va amortiza în timp. Daca tot schimbați ceva în baie, puteți de asemenea să mai lucrați la micile detalii precum decorațiunile sau perdeaua de duș, iar dacă vorbim de bucătărie, orice schimbare este bine venită, cu condiția că aceasta să aibă și factorul funcționalitate.

Nu trebuie să cheltuiești o avere că să-ti faci apartamentul să arate bine. Cu puțin ajutor din partea WOLF și multa imaginație, îți poți face apartamentul, casa sau chiar cămăruța de nerecunoscut.

Photo source: Pinterest, ikea