Parfum de schimbare pe ulițele noastre, vara se pregătește să apună, lăsând loc unei multitudini de culori și forme. Atenți la toate nevoile noastre, specialiștii în design nu s-au lăsat pe tânjeală și au venit deja cu idei și tendințe noi.

Care sunt cele mai tari ale lui 2016? Culoarea anului 2015 rămâne marsala, iar specialiștii în ale designului de interior au decis să schimbe un pic tendințele, nu de alta, dar parcă marsala este o culoare deja destul de tomnatică. Așadar, în 2016, ni se propune o combinație de albastru-cobalt și galben sau, ca să fim foarte preciși, canary yellow.

Nu vă speriați și nici nu alergați la cel mai apropiat depozit de materiale de construcție. Chiar dacă tendințele se schimbă, asta nu înseamnă că trebuie să vă revopsiți pereții casei în aceste două culori. Mai degrabă, designerii vor să ne dea un imbold, să ne încurajeze să încercăm ceva nou. Cu un pic de imaginație putem reuși să încorporăm aceste două culori în designul deja existent, fără prea multă bătaie de cap. Dar să purcedem...

Albastrul cobalt

Această culoare ancestrală a fost folosită timp de milenii, peste tot în lume, din Asia până în America. Și-a câștigat notorietatea mai ales datorită folosirii sale în fabricarea și mai apoi în decorarea celebrelor porțelanuri chinezești. Nume mari precum Van Gogh, Renoir, Monet, Turner, sau Hokusai au folosit această culoare în marile lor opere. Dacă mai adăugăm și faptul că această nuanță zace mândră în tricolorul românesc, devine clar că albastrul cobalt este un must în casa oricărui român.

decor perete si amenajare apartament wolf imobiliare

 

Ne facem pereții albaștri?

Sfatul designerilor este să încercăm să includem această nuanță în designul casei noastre fără a exagera. De exemplu, o cameră lipsită de culoare, ar mai putea fi animată de o podea albastră și de câteva perne decorative atent așezate pentru a nu încărca prea mult camera respectivă. Nu stiu voi, însă mie această culoare îmi aduce aminte de o mare cristalină, de un cer fără nici un nor într-o zi senină și de plajele grecești. Cert e că reușește să mă relaxeze în aproape orice situație. Combinat cu un pic de roșu, roz sau cu o paletă de culori deschise, în special pasteluri, albastrul acesta va aduce un plus de viața oricărei camere. Atenție să nu exagerați, căci prea mult albastru ar putea duce la o închidere excesivă a camerei, înlocuind relaxarea cu depresie și oboseală.

decor perete si amenajare apartament wolf imobiliare

 

decor perete si amenajare apartament wolf imobiliare

Galbenul

O nuanță plină de energie și lumină, galbenul este culoarea pozitivismului. Niște perdele galbene luminează o cameră prea întunecată, iar o podea galbenă lăcuită ar putea reînviora o cameră mult prea ștearsă. De asemenea, un set de scaune în aceeași culoare, într-un living mult prea alb și șters, v-ar aduce toate vibrațiile pozitive și v-ar transforma locuința într-un spațiu luminos și amuzant. Atenție însă, căci galbenul poate deveni și cea mai obositoare culoare datorită nivelului ridicat de lumină pe care o reflectă. Întâmplare sau nu, și noi am ales aceleași culori pentru a ne decora apartamentele și zicem că arată destul de bine. Voi ce credeți? Ce părere aveți de tendințe? Vă plac? Vă inspiră să incepeti decorarea? Spune-ne și nouă!

decor perete si amenajare apartament wolf imobiliare

 

decor perete si amenajare apartament wolf imobiliare

 

decor perete si amenajare apartament wolf imobiliare