Ficuși, violete și muscate….dacă nu un cocktail de toate acestea, măcar una se va găsi în casele românilor. Mai în glumă, mai în serios am putea spune că nu ești român dacă nu ai măcar una din aceste plante.

Dar oare, exista viață după aceste trei plante de interior omniprezente în casele românești? Noi vă prezentam 5 alternative:

1. Crizantemele

Plante de toamna, extrem de rezistente și frumoase, crizantemele sunt recunoscute pentru proprietatea lor de a absorbi vapori de vopseluri și de produse de curățat. Este o plantă ideală pentru o casă proaspăt renovată, unde mai pui că este un simbol viu al toamnei.

wolf imobiliare plante pentru sanatatea apartamentului

2. Crinul păcii

Destul de rezistent, crinul păcii are nevoie de multă umezeală și de o temperatură medie de vreo 20 de grade. Aceasta este plantă recomandată tuturor fumătorilor, datorita capacităților sale de a absorbi foarte repede fumul de țigară, dar și alte noxe. Este extrem de simplu de îngrijit și de înmulțit și vă poate ține o viață, unde mai pui că arată excepțional

wolf imobiliare plante pentru sanatatea apartamentului

3. Azalee

Diva listei noastre, Azaleea este o plantă destul de pretențioasă, dar nu exagerată. Are nevoie de pământ fără calcar și de foarte multa lumină, iar în schimb te va răsplăti cu un aer purificat și fără amoniac….la care se adăuga și superbele ei flori.

wolf imobiliare plante pentru sanatatea apartamentului

4. Cactuși

Plantele mele preferate, cactușii pot absorbi gazele nocive și undele electromagnetice. Dormitorul ar fi locul indicat pentru ei și sunt recomandați persoanelor foarte ocupate, mai ales datorită faptului că nu au nevoie de prea multa atenție. Momentul ăla magic când ajungi acasă și cactusul tău a înflorit….

wolf imobiliare plante pentru sanatatea apartamentului

5. Iedera

Este o planta căreia unii și-au dedicat viață. Pare un pic ciudat să o ții în casă, plus că trebuie să fii foarte atent să nu-ți ajungă în fața casei, căci vei scăpa destul de greu de ea. Iedera absoarbe până la 90% din benzen și are nevoie de umbra sau curent. O plantă destul de rezistentă, iedera va sta cu tine o viață dacă ai grijă de ea.

wolf imobiliare plante pentru sanatatea apartamentului

Dar tu, care este planta ta de interior favorită?