Mitul conform căruia apartamentele mai vechi sunt de calitate începe să se spulbere. Trecut-au zilele când noii dezvoltatori care fie au făcut compromis la calitate, fie au întârziat lucrările, fie nu și-au respectat promisiunile, scăpau basma curată.

Bloc nou sau bloc vechi?

Găsești această întrebare mai pe toate forumurile. Oamenii se tem să investească zeci de mii de euro și mai apoi să aibă probleme. Cauți, întrebi în dreapta și în stânga, te chinui să vezi toate fațetele problemei pentru a nu arunca bani pe fereastră. Partea cea mai buna în cazul unui dezvoltator este transparența imobilului. In calitate de cumpărător ai dreptul de a cere cat mai multe detalii în legătură cu construcția, plus că poți să vezi cu ochii tăi materialele și procesul de construcție.

bloc sibiu cisnadie wolf imobiliare apartament la gri

 

Când iei decizia de a avea o vizionare la un dezvoltator, iată 5 detalii la care să fii atent:

1. Pereții interiori și exteriori – încearcă să eviți pereții de rigips. Deși sunt mult mai ușor de construit și mult mai ieftini, aceștia nu izolează la fel de bine precum cărămida, de exemplu și nici cu îți dau siguranță de care ai nevoie în eventualitatea unui cutremur. Uită-te la starea stâlpilor de rezistență, mai ales în cazul construcțiilor la roșu. Eventualele fisuri ar putea fi primul semn că ceva nu est în regulă cu respectiva casă. Până la urmă vrei un apartament în care să te muți și nu o viitoare gaură neagră a banilor tăi.

bloc sibiu cisnadie wolf imobiliare apartament la gri

 

2. Eventuale infiltrații de apă în subsol

Incă o dată, siguranța ta poate fi pusă la bătaie și la fel și mirosul cu care te vei trezi dimineață. In timp, apa respectivă poate deveni o adevărată sursă de infecție și de miros neplăcut și nu cred că vrei să te trezești cu așa ceva.

3. Actele

La cerere, dezvoltatorul are obligația să pună la dispoziția ta toată documentația proiectului rezidențial:

  • cadastrul, poate fi cerut daca apartamentul este deja finalizat
  • autorizația de construire
  • actele de proveniență a materialelor
  • garanția imobilului
  • toate avizele necesare demarării și derulării proiectului,
  • recepția finală și avizele celor de la Siguranța în Construcții
  • istoricul terenului pe care este amplasată construcția
  • contractul de antrepriză, pentru a identifica ce garanții au fost date de constructor

Dacă toate acestea nu te conving și încă mai ai dubii, ar fi bine să ceri și opinia unui expert autorizat care să studieze documentația.

4. Racordarea la canalizare

Fosa septică este o soluție momentană și nu o alegere care să te țină zeci de ani. Pe o durată mai mare, această alegere este sinonimă cu distrugerea mașinilor de spălat și chiar a conductelor. De obicei apa din fosa septică este extrem de dură și, în timp, îți va distruge orice aparat electrocasnic, ca să nu mai menționăm că nu este indicată consumului de apă netratată, datorită riscului ridicat de a crea pietre la rinichi și alte afecțiuni.

5. Plăti anexe

Uită-te la cam cat plătesc viitorii tăi vecini pe lună și dacă ti se pare exagerat de mult, înseamnă că este o problemă, așa că fie încerci să o rezolvi, fie cauți o alta locație. O altă idee ar fi să vorbești un pic cu cei care deja au achiziționat un apartament. Ei sunt deja pățiți și ei pot să te ajute să-ți faci o idee în legătură cu respectiva locație. De asemenea, în cazul imobilelor situate periferia orașului, adaugă și costul mijloacelor de transport, asta în cazul în care există mijloace de transport.

Sperăm că aceste informații te vor ajuta în aventura ta în țara imobiliarelor.

Dacă ești din Sibiu și cauți un apartament construit la cele mai înalte standarde de calitate, programează-ti o întâlnire cu experții de la WOLF Imobiliare, iar ei îți vor da toate detaliile de care ai nevoie.