Câte colțuri are casa ta? Nu te grăbi cu răspunsul...numără-le cu atenție și observă cât de mult spațiu se pierde, devenind un simplu depozit de praf. Mai ales în cazul unui apartament ori a unei garsoniere, folosirea spațiului cât mai bine cu putință este esențială pentru salvarea a cât mai mult spațiu posibil, iar folosirea colțurilor te poate ajuta să faci asta cât mai bine.
Irosirea spațiului este un mare NU, iar în acest articol vă arătăm cum să spuneți NU irosirii de loc și să vă bucurați de tot spațiul acela prețios care se pierdea până acum. Tocmai de aceea venim cu 5 idei simpatice și la îndemână tuturor, nu de alta dar ne-am cam săturat de imaginile tip pinterest, care arată extrem de bine, dar nu sunt disponibile în România. Tocmai de aceea veți găsi și câteva sugestii de magazine și eventuale prețuri la care puteți găsi produsele de mai jos.
Înainte de a purcede în căutarea noastră designuită, înarmează-te cu multă răbdare și deschide-ți mintea la cât mai multe idei. Pe parcurs vei vedea că în viziunea designerilor aproape numai baia are colțuri și că de cele mai multe ori îți vine fie să o iei la fugă, fie să-ți lași colțul exact așa cum este. Nu te descuraja și urmează-ne!
Rafturile de colț din comerț
Norocul nostru este că există o varietate rafturi speciale pentru colț în comerț. Depinzând de cameră, puteți găsi astfel de produse la diferite prețuri și dimensiuni. Recunoaștem în schimb că marea majoritate a acestor piese de mobilier se vor găsi îndeosebi pentru bucătărie și baie și vor fi fabricate din oțel sau din aluminiu, dar există și excepții.
Recunosc că nu sunt cele mai arătoase, dar pentru o bucătărie sau o baie mică, vor face minuni.
O altă bucurie personală, am găsit-o la Ikea. RÅGRUND (nu știu cum se pronunța, așadar cel mai bine o comandați online) este o poliță destul de funcțională pe care am integrat-o cu succes în designul unei sufragerii, asta în ciuda faptului că Ikea ne sfătuiește să-i găsim un loc în baie. Câteva flori, câteva cărți și a devenit o parte integrantă a designului camerei mele, iar asta pentru mai puțin de 100 de lei.
Nu vreau să fiu părtinitoare, dar s-ar părea că, cel puțin pe la noi, ikea a venit cu ofertă cea mai cuprinzătoare de elemente de colț. Să fie pentru că ei înțeleg ce înseamnă să folosești toate colțurile casei atunci când ai un apartament sau pentru că pur și simplu asta fac ei, cert este că la ei veți găsi multe elemente de colț destul de simpatice.
O canapea de colț
Cel mai mult mi-a plăcut să folosesc un colțar pentru colț. Da, poate să pară pe cât de neinteresant și ne-inovator, dar uneori soluțiile cele mai revelatorii sunt cele mai greu de obținut.
Eu am ales să-mi fac un spațiu de lectură/relaxare într-un colț al sufrageriei. Trebuie să mărturisesc că am plecat într-o căutare memorabilă prin magazine. Așteptați-vă ca oamenii să se uite ciudat la voi, să nu înțeleagă ce vreți și să vă ofere niște canapele de colț imense, care nu numai că nu sunt ce va trebuie, dar mai tare vă vor încurca.
Ceea ce vă trebuie pentru un astfel de colț este de fapt un corp de colț...numai o părticică din întreg. Din păcate, un astfel de corp este destul de dificil de găsit și de cele mai multe ori va costa peste 700 de lei.
Eu am găsit ceva suficient de drăguț la Mobexpert, un element de colț din colecția MADRID. I-am mai adăugat și o păturică pufoasă pentru zile ploioase și o veioză și colțul meu special era mai mult decât pregătit de o seară liniștită în compania cărților.
Măsuța de colț
Îmi cer scuze în avans, dar nu cred că există vreo măsuță de colț mai ieftină și mai drăguță ca Lack-ul. Această creație emblematică marca Ikea la mai puțin de 30 de lei este o soluție viabilă pentru un spațiu relativ limitat, mai ales dacă și bugetul este chiar mai limitat decât spațiul.
Am găsit această piesă de colț la un alt retailer străin...este vorba de o măsuță de colț TAPS de la Jysk. Extrem de simplă, cu linii plăcute și fără încărcări inutile, această este poate piesă cea mai simpatică pentru un colț. Realizată din bambus lăcuit, această măsuță poate fi perfectă pentru a pune câteva cărți sau chiar pentru a servi o cafea.
Partea cea mai bună la ideea de măsuță este că nu trebuie neapărat să fie triunghiulară, deși ar fi cea mai bună alternativă. Puteți opta pentru o măsuță rotundă sau chiar pătrată, dar atenție la colțuri...știm câte accidente pot provoca.
Bufet sau altă piesă de colț
Mai mult din întâmplare, am găsit acest bufet de colț. Simplu și drăguț, într-o culoare neutră, această piesă ar putea fi cea mai interesantă descoperire în materie de design de colț. Dată fiind culoarea, poți oricând să-ți iei acrilicele și să pictezi câteva floricele sau elemente drăguțe. Pentru un look mai sobru, se poate vopsi și în negru sau în maro. O bilă albă la această piesă este faptul că, dat fiind că umpli partea de jos, ai putea chiar să te gândești să vii cu altă piesă în partea superioară...de exemplu cu un dulap de colț suspendat sau câteva rafturi făcute chiar de tine.
Soluții DIY
Combină ideile de mai sus cu propriile tale creații. Cine a mai urmărit acest blog, a putut observa un interes către obiecte tip DIY (do it yourself). La satisfacția generală că ai făcut ceva cu propriile mâini și propria inteligență, se adaugă prețul redus și partea de reciclare. Oricum ai da-o, această este cea mai bună soluție pentru toată lumea.
De această dată, am ales dulapurile făcute din lădițe. Aceste lădițe de lemn sunt aruncate de marea majoritate a producătorilor și se pot găsi seară cam la toate piețele mai mari sau chiar la supermarketuri mai mari. Nu costă nimic, așadar nu va trebui să te gândești la costuri, iar beneficiul pe care îl aduci naturii este înzecit.
Vopsește sau lăcuiește lădițele alese, cumpără câteva cuie în funcție de peretele care vrei să le amplasezi și fă-ți propriile dulăpioare. În ceea ce privesc cuiele, cere sfatul cuiva avizat, spunându-i exact pe ce perete ai vrea să le amplasezi.
Un sfat personal ar fi să le pui pe colț, căci vei avea mai multe puncte de sprijin, dar nu este o regulă….de fapt, le poți pune chiar și la intrare pe post de pantofar, sau în baie pe post de suport de materiale sanitare.
Eu una aș folosi aceste rafturi chiar și pe post de suport în bucătărie, tocmai datorită aspectului rustic, dar nu este musai să o faceți și voi. Pentru și mai multe idei pentru apartamentul tău, urmărește-ne în continuare, iar dacă ai un subiect pe care dorești să-l abordăm, nu ezita să ne contactezi sau să ne scrii un mesaj în secțiunea de comentarii.
Photo credit: ikea, jysk, moexpert, oldpinehouse.wordpress.com
Adaugă un comentariu