Atunci când te muți des, dai peste tot felul de apartamente de diferite mărimi și forme. Cel mai mic apartament pe care l-am avut, era o garsonieră de căminist de numai 9m2. Dat fiind că toată camera-apartament avea atât de puțin, vă închipuiți cât de mică putea fi baia. Dacă nu, vă spun că avea fix 1.10m2 și că a fost cea mai mică baie pe care am avut plăcerea să o văd. Deși acesta este un caz extrem, este adevărat că majoritatea apartamentelor din țară, fie că vorbim de Sibiu sau de alt județ, au băi destul de mici de până în 10m2.

Dacă ai o baie nouă sau veche și nu știi cum să decorezi o baie mică de bloc, iată câteva idei pentru a amenaja chiar și cea mai mică baie.

1. Cada - Locul preferat al rățuștelor

Daca baia nu este încă terminată și încă nu ai dat comanda de mobilier, înseamnă că ai posibilitatea de a-ți alege materialele și de a-ți face baia cât mai modernă cu putință. Fericită, tu posesoare a acestei ocazii unice. De ceva mai bine de 6 ani, pe piața românească au început să apară cabinele de duș sau diferite modele de căzi pentru băi mici, astfel încât prețul lor a scăzut invers proporțional cu variațiile disponibile.

Sfatul meu și al celorlalți decoratori este să nu alegeți o cadă, ci să vă orientați la o cabină de duș pentru a da un aer și mai modern băii dumneavoastră. în timp, această investiție se va dovedi a fi o idee foarte bună, mai ales datorita consumului mai scăzut de apa consumat. O alternativă bună și din punct ecologic și din punct de vedere al spațiului, o cabină de duș va da băii tale acel aer modern pe care îl cauți.

5 idei pentru o baie mică și modernă WOLF Imobiliare cada si dus

2. Veta, mi-ai pus chiuveta pe colț

Ca Veta să nu strice chiuveta, o baie mică are nevoie de o chiuvetă specială. Cea mai bună soluție ar fi o chiuvetă pe colț sau un lavoar pe colț, neapărat suspendat. Îl puteți găsi la magazinele de specialitate cu un preț începând cu 250 de lei, prețul depinzând de calitate și de model. O podea cât mai liberă dă impresia de spațiu, așadar montarea bateriilor pe perete iți poate câștiga destul de mult spațiu, la fel ca și alternativa unui lavoar suspendat. Din nou, aceasta este o soluție destul de greu de implementat atunci când baia este deja amenajată, dar dacă plănuiți o reamenajare anul acesta și aveți o baie mică, luați în considerare și aceste idei de amenajare.

5 idei pentru o baie mică și modernă WOLF Imobiliare dulapior
 

3. Spatii de depozitare: dulapuri, rafturi și cutii

Dulăpiorul nu este esențial pentru o baie, dar dă senzația de spațiu. în cazul în care ai optat pentru o chiuvetă de colt, ai putea merge pe aceeași idee și pentru dulăpior. Personal, consider că dulapul avantajează o familie, mai ales dacă aveți copii mici. Eu una, în dulăpiorul respectiv îmi depozitez toate produsele de curățat și le țin cât mai departe de privirile curioase ale copiilor mei, așadar, acest spațiu este vital pentru siguranța familiei mele.

Pentru o baie mică, pereții sunt cheia spre un spațiu aerisit, dar atenție să nu-i supra-încărcați și să transformați spatiile de depozitare în locuri de dat cu capul. Câteva rafturi deasupra wc-ului pot face minuni pentru spațiul băii, dar atenție la materialul din care faceți respectivele rafturi și la lucrurile pe care le depozitați.

5 idei pentru o baie mică și modernă WOLF Imobiliare depozitare
 

4. Alege culoarea potrivită

Aceasta este partea cea mai dificilă. Din cate am văzut, în România merg foarte bine băile albastre. Sincer, niciodată nu am înțeles de ce, când există atât de multe băi, trebuie să ne limităm la o singură culoare a gresiei și a faianței de baie.

O alternativă la faianța, este amplasarea de lambriuri speciale pentru baie. O modă ce a început să prindă și în România, lambriurile dau de asemenea senzația de spațiu și un aer modern oricărei băi, unde mai pui că sunt si mai ieftine și mai ușor de amplasat ca faianța.

Regula de aur pentru amenajarea unei băi este folosirea de culori pastelate. Culorile puternice vă vor obosi și subit, o baie caldă și relaxantă se va transforma într-un coșmar vizual. Specialiștii spun că o faianță cu imprimeuri mari, va da sentimentul de spațiu, așadar ar fi indicată pentru o baie mică. Sfatul meu este să păstrați gresia și faianța cât mai simple cu putință, iar apoi să adăugați accente personale.
 

5. Detaliile personale sau baia asta mă reprezintă

Poate nu în ultimul rând, da-i băii tale un pic de personalitate. Lumânări, flori, câteva cărți sau ziare, orice ar putea merge. In medie petrecem cam 1.5 ani în baie și mergem de cam 6 ori pe zi la baie. Chiar vrei sa-ti petreci atât de mult timp într-un loc trist și impersonal?

Lumânările sau bețigașele parfumate sunt perfecte pentru o baie (unde mai pui că ajută și la mascarea unor mirosuri mai mult sau mai puțin normale pe care aerisirea nu le-a putut înlătura). O vază cu flori sau chiar și un ghiveci frumos într-un colt nu este o idee exagerată, ci minunată. Până și banalele bețigașe de urechi sau tampoanele demachiante pot înfrumuseța baia, dacă sunt bine așezate. O altă idee ar fi un tablou sau câteva tablouri mici și rezistente la umezeală, imagini, sau orice vă definește. Atâta timp cât vă reprezintă și formează un tot unitar, orice decorațiune ar putea să vă transforme baia, fără să vă lase o gaură imensa în portofel.

5 idei pentru o baie mică și modernă WOLF Imobiliare flori baie

5 idei pentru o baie mică și modernă WOLF Imobiliare decor

5 idei pentru o baie mică și modernă WOLF Imobiliare decor

Photo Source: www.lushome.com, lovechicliving.co.uk, www.bathideas.net