Continuăm seria de idei de decorațiuni de Crăciun pentru o casă mică:

6. Coronițe minimaliste

Pentru o casă mică, o coroniță exagerat de mare se poate dovedi un pic prea mult. Tocmai de aceea, venim cu recomandarea unor coronițe de sărbători minimaliste. Sunt drăguțe, micuțe și de efect. În plus, creează un centru de interes care dă un sentiment de spațiu, simplitate și naturalețe.

coronite minimaliste craciun

Citește și: Cum să faci coronițe de Crăciun minimaliste în 5 pași simpli

7. Cadouri drept decorațiuni de Crăciun

Această idee merge numai pentru cei ce nu au copii. Împachetează frumos cadourile și împrăștie-le prin casă. Se poate chiar crea un centru de interes din cadouri. Ca și în cazul celorlalte idei, atenție la dimensiunea cadourilor. Dacă sunt prea mari, veți sfârși prin a vă împiedica de ele.

cadou craciun decoratiune

8. Vâsc decorativ

Atenție la creanga de vâsc pe care o cumpărați sau găsiți. O creangă prea mare va da senzația de neglijență și lipsă de spațiu. Sugestia noastră este ca anul acesta să adăugați vâscul în coronițele minimaliste pomenite mai devreme. Vâscul poate fi complimentat de crenguțe de brad, de tuia sau de câteva fructe roșii pentru un plus de contrast. Dacă preferați să-l agățați de lustră, nu uitați să nu exagerați cu dimensiunea crenguțelor.

decoratiune craciun vasc

9. Decorațiuni micuțe și integrate în design

Acesta este poate cel mai important aspect atunci când decoram o casă mică. O decorațiune mică și drăguță face cât 10 mari. Căutați mai degrabă accente finuțe care să dea acel sentiment de sărbătoare și un aer festiv. Anul acesta se poartă foarte mult stilul de inspirație nordică. Asta înseamnă că pentru încă un an, culorile de bază rămân auriul, argintiul, albul și albastrul. Roșul este în continuare folosit ca accent de contrast. La fel și verdele. Pentru o casă mică încercați să nu înroșiți prea mult decorațiunile, căci veți da un sentiment de lipsă de spațiu.

decoratiuni mici craciun

10. Miros de sărbătoare

Percepem realitatea cu ajutorul tuturor simțurilor. Dincolo de partea vizuală, Crăciunul se simte și se trăiește și cu ajutorul părții olfactive. Nici un Crăciun nu este complet fără mirosul specific. Fie că este vorba de brad, de portocale sau de cozonac, aceste mirosuri trebuie aduse și în casă. Acestea pregătesc o casă de sărbători, mai bine că orice decorațiune și nici nu ocupă spațiu vizual.

miros sarbatoare craciun

Citește și: 10 idei de Crăciun: cum decorăm de Crăciun o casă mică

Photo source: Pinterest