Aud din ce în ce mai des persoane care se folosesc de mărimea casei drept o scuză ca să nu decoreze de Crăciun. Este adevărat că prea multe decorațiuni puse un pic alandala vor îngreuna o casă și așa micuță. Tocmai de aceea, decorarea unei case mici necesită timp de pregătire și planificare.

Oricât de mică sau de mare v-ar fi casa, acesta nu ar trebui să fie un motiv ca să renunțați la decorațiunile de Crăciun.

Tocmai pentru a contracara această idee ce ia amploare în rândul tinerilor, venim cu o serie de idei minunate de decorațiuni pentru o locuință mică.

1. Decorațiuni în bucătărie

Mai întâi de toate renunțați la mușamaua de sărbătoare. Ani la rândul, mama și prietenele ei cumpărau o față de masă din mușama pentru Crăciun, care sfârșea prin a acoperi masa cam până la Paști. Întrerupeți această tradiție!

În schimb, încercați să păstrați masa sau blatul din bucătărie cât mai libere cu putință. Un mic ornament cu tuia, o plantă de Crăciun sau un bol festiv cu prăjituri, ar fi mai potrivite.

Câteva panglici sau fundițe lipite de dulapurile din bucătărie ar putea fi de mare impact pentru o bucătărie mică.

decoratiuni bucatarie craciun

2. Folosește înălțimea camerei

Dacă ai un hol micuț sau o cameră a cărei spațiu deja îți pune probleme de depozitare, în nici un caz nu ar trebui să limitezi și mai mult spațiul de mișcare cu și mai multe chestionare, fie ele și festive. Totuși, chiar și așa, cu un pic de ingeniozitate, respectiva cameră poate fi decorată și încă foarte frumos. Cheia este să te folosești de înălțimea camerei. Acest sfat nu se aplică pentru o casă în care stau oameni foarte înalți sau pentru casele vechi făcute pe înălțimi foarte mici.

Agață câteva ghirlande drăguțe de tavan. Pot fi câteva decorațiuni, fulgi de nea sau instalații drăguțe. Nu le agățați prea jos pentru a nu da în ele cu capul și pentru a nu deveni un deranj.

Dacă doriți, puteți face împreună cu cei mici o serie de fulgi și de forme drăguțe care mai apoi pot fi agățate.

decoratiuni tavan craciun

3. Luminițe peste tot

Cum spuneam și la ideea precedentă, luminițele sunt cel mai potrivit element de decor pentru o casă mică. Pe lângă faptul că dau o senzație de spațiu, mai vin și ca un accent luminos și greu de trecut cu vederea.

Recomandăm așa-numitele “fairy lights”. Aceste sunt luminițe ce folosesc baterii și care nu se încălzesc. După sărbători, ele pot să rămână ca accente de lumină în dormitor sau în camera copiilor.

Mare atenție la instalații! Instalațiile mai vechi lăsate nesupravegheate pot reprezenta un real pericol pentru tine și familia ta. Așadar, mare grijă la acestea.

decoratiuni luminite craciun

4. Piese centrale simple și drăguțe

Probabil că în casa ta tronează o masă pe măsura dimensiunii casei. Abia ai apucat să înghesui farfuriile și toate cele necesare meselor de sărbătoare pe ea. Așadar, de unde să mai ai loc și de o piesă centrală?

Cu un pic de fantezie și ingeniozitate, poți crea un aranjament care să se potrivească dimensiunii mesei tale. Preferata mea este formată dintr-un simplu borcănaș cu crenguțe de brad, câteva măceșe și o lumânare drăguță. Pentru un plus de efect, lângă această decorațiune poate fi pusă pe o bucată de lemn, câteva portocale sau vreo două conuri de brad. Florile albe merg la fel de bine. O altă idee ar fi o piesă centrală care să meargă mai mult pe verticală și mai puțin pe orizontală. Atenție să nu exagerați.

piesa centrala craciun

5. Un brad mic pentru o casă mică

“Am casă prea mică pentru un brad!” În timp ce această afirmație poate să fie adevărată, asta nu înseamnă că este musai să renunțați de tot la brad. Fie alegeți un brad mai mic, fie chiar puteți folosi o crenguță de brad.

Brazii există în zeci de modele și dimensiuni, așa că sigur se va găsi ceva și pentru casa ta.

decoratiuni craciun brad

Citește și: O brad frumos designuit - idei pentru impodobirea bradului

Anul acesta, în concordanță cu tendința minimalista, specialiștii ne sugerează brazi mici așezați în principalele colțuri ale camerei. Pentru un plus de efect, luați un brad mai mic și puneți-l pe o măsuță. Cum am mai zis și în alte ocazii, podeaua liberă dă senzația de spațiu și de loc. Profitați de acest mic truc și sigur nu veți regreta.

Va urma...

Citiți și 10 idei de Crăciun: cum decorăm de Crăciun o casă mică - partea a doua