Tendința apartamentelor din ziua de azi de a fi într-o continuă schimbare o observăm zi de zi. Totuși, oricât de mult ai vrea, există și limitări, de cele mai multe ori financiare, care-ți stopează avântul designeresc. Ne temem de schimbare nu neapărat din teama de a cheltui, ci mai ales datorită faptului că ne este frică de eșec, de un eventual “nu mi-a ieșit exact cum am vrut”. Tu și familia ta sunteți indivizi unici și nu vă puteți supune unor norme impuse de cine știe cine. Puteți în schimb căuta idei pentru a vă îmbunătăți traiul de zi cu zi și spațiul din apartament sau din casă.

Tocmai de aceea, venim cu o serie de idei ce nu costă atât de mult, dar care în mod sigur îți vor schimba casă în bine sperăm. Nu te aștepta la idei grandioase, ci, mai degrabă la mici detalii care combinate îți vor face prietenii să se mire de talentul tău într-ale amenajării.

Înrămează-ți oglinda din baie

Multă lume are o oglindă simplă în baie, la care adaugă de cele mai multe ori o poliță destul de instabilă. Suntem de acord că baia este mică și că nu prea ai bani de cheltuit pe așa ceva. Am găsit totuși o idee care ne-a plăcut extrem de mult: o oglindă înrămată. Rame destul de mari găsești la mai toate magazinele tip home depo, iar dacă nu, sfatul nostru ar fi să treci pe la talciocuri și vânzări de vechituri. S-ar putea să găsești o ramă interesantă, care cu un pic de vopsea albă să arate excelent.

Rame, rame peste tot!

Continuăm cu tema ramelor de lemn. Pentru un look clasic și totuși modern, încearcă să cumperi rame. Nimic complicat...doar rame de tablouri extrem de simple și de drăguțe. Dacă vrei să iei mai multe, întreabă-ți distribuitorul dacă nu-ți face o reducere. De asemenea, dat fiind că ai nevoie numai de rame (fără suport), ai putea încerca să întrebi dacă nu cumva au câteva rame defecte. De foarte multe ori sticla se sparge în timpul transportului sau uneori se rupe sistemul de susținere, așadar, s-ar putea să se găsească măcar câteva rame la reducere.

Ai două variante, fie lipești ramele direct pe perete (dar niciodată peste vopsea, deși s-ar putea să țină peste stratul glet), fie vii cu o placă de gips-carton pentru un plus de diferențiere a texturii. O placă de acest fel, se găsește la marile magazine de construcții cu prețuri de până în 30 de lei. La toate acestea mai adaugă și o cutie de adeziv pe listă. Cel pe care l-am folosit eu a costat undeva la 10-15 lei adezivul, deci nu asta va fi problemă.

Se instalează o placă de gips-carton care va trebui fixată în funcție de tipul peretelui, dar de cele mai multe ori veți avea nevoie de niște dibluri de 10 sau chiar mai mici.

Se lipesc toate în poziție, iar la sfârșit ar trebui să arate cam ca în imaginea de mai jos. Dacă vrei să-i faci și finisajul, poți adăuga și un pic de plintă albă pe marginea superioară a peretelui.

10 idei ieftine care-ti vor duce apartamentul la urmatorul nivel

Separă perdelele de duș

Fii un adevărat Moise al perdelelor de duș. Tăie-le în două pentru a crea sentimentul de spațiu în baie.

Ne-am avântat cam tare, nu-i așa? Mai întâi de toate, de ce am avea nevoie de perdele de dus? Pentru cei ce nu le văd utilitatea, perdeaua de duș previne scurgerea apei pe gresie, precum și eventualele alunecări pe gresia udă. Unii o folosesc chiar ca spațiu de stocare datorită unor perdele special concepute pentru așa ceva.

Revenind la ideea cu perdelele, ia două perdele de diferite culori. Apoi adaugă încă o bară pentru perdea sau cumpără o bară dublă de duș. Dacă vânzătorii de la magazinele obișnuite se vor uită strâmb la tine, mergi la ikea...și acolo vei găsi cam tot ce ai nevoie. Ca să scurtăm o gamă de explicații foarte lungi și complicate, la sfârșit, ar trebui să arate ca în imaginea de mai jos.

10 idei ieftine care-ti vor duce apartamentul la urmatorul nivel

Perdele ce dau senzația de spațiu

Făcând trecerea de la perdelele de duș la sufragerie, am găsit o idee ce va da impresia de și mai mult spațiu. Există pe piață o bară semi-circulară pentru perdeaua de duș. O găsiți atât la marile magazine precum Dedeman sau Romstal, dar și la magazine mai mici.

Care-i ideea? Le amplasăm în sufragerie în fața unui geam și atârnăm o frumoasă perdea. Datorită curburii, va apărea un spațiu în plus care va crea iluzia de spațiu.

10 idei ieftine care-ti vor duce apartamentul la urmatorul nivel

Pat cu baldachin

Patul cu baldachin face parte din visele mai tuturor amatorilor de design de interior. În timp ce majoritatea nu și-l achiziționează din cauza prețului ridicat și a greutății acestei piese de mobilier, noi am venit cu o idee pe cât de arătoasă, pe atât de ușor de montat.

Acum îți poți face propriul pat cu baldachin cu ajutorul acelorași bare pentru dus sau, dacă nu, cu ajutorul unor suporți de perdea. Atașează draperiile pe tavan, alege-ți materialul preferat și gata. Ai propriul pat cu baldachin la tine acasă cu mai puțin de 200 de lei (asta depinzând și de materialul ales și de calitatea șinei, desigur).

10 idei ieftine care-ti vor duce apartamentul la urmatorul nivel

Sperăm că am adus un pic de soare în designul apartamentelor cititorilor noștri. Suntem deschiși la sugestii și la inițiative, așadar nu ezitați să ne scrieți, iar noi vom răspunde cu mare drag.

www.softsurroundings.com, www.lonny.com, www.lizmarieblog.com, pinterest.